Posted

Hiiumaal on kadakate vahele peitunud maailmas ainulaadne UFO-t meenutav keramaja, mis 92% ulatuses majandab end ise. Eesti mehe leiutatud maja vastu on suurt huvi üles näidatud kogu maailmas.

Raadioinseneri haridusega kuppelmaja autor Tõnis Kasemägi räägib, et teda paelus mõte luua loodusesse isemajandav ehitis, millel oleksid olemas siiski kõik tänapäevased mugavused. Elektrit toodavad päiksepaneelid ning ainuke maks, mida majaomanik hetkel riigile tasub on maamaks. Kuppelehitis on inspiratsiooni saanud kahest Tõnisele südamelähedasest elemendist: teater ja laevad. Teatris pannakse kiirelt ja lihtsalt kokku tugevaid lavakonstruktsioone ja laevades on aga ruumikasutus ülimalt ratsionaalne.

Maja autor teeb “Seitsmestele uudistele” eksklusiivse ringkäigu ja saame täpsemalt teada, kuidas taoline ainulaadne ehitis kasutab loodusest saadavat energiat.